Comuna Tântareni, acest vechi nucleu românesc, cu vatra locuita din timpuri stravechi, cu o continuitate semnificativa a fiintei umane, se înscrie într-un cadru natural în care se îmbina în chip fericit bogatiile câmpului cu cele ale dealului, fiind asezata la contactul dintre Dealurile Getice si Câmpia Piemontana Getica.

Comuna Tântareni este situat în partea de sud a judetului Gorj, pe cursul inferior al Gilortului. Se înscrie în categoria comunelor de marime medie, ocupând o suprafata de 4762,68 ha.

Teritoriul administrativ comunal se învecineaza la nord cu comuna Turburea, la sud cu judetul Dolj, la vest este separata de Jiu si Gilort de comunele Ionesti si Branesti, si la est cu comunele Cruset si Stoina.

Sistemul comunal habitual este format din patru sate: Arpadia, Floresti, Chiciora si Tântareni – sat resedinta.

Se întinde pe o lungime de 10 km de la nord la sud, iar între punctul cel mai estic si punctul cel mai vestic este o distanta de 20 km.

Comuna Tântareni este situata la o distanta de 70 km de municipiul Tg. Jiu, resedinta judetului Gorj, iar cel mai apropiat centru industrial si de consum este orasul Filiasi din judetul Dolj, situat la 4 km pe soseaua spre Craiova. Satele componente ale comunei au stabilite relatii de accesibilitate corecte cu satul de resedinta, Tântareni, prin reteaua de cai de comunicatie rutiera care permite în orice moment legaturi directe si cu orasul Filiasi si municipiul Craiova aflat la circa 40 km.

GALERIE

CINE ESTE ONLINE

Avem 148 vizitatori și niciun membru online

România 100

100

DPO

GDPR

CONTACT

Adresa: Sat Țînțăreni, Com. Țînțăreni, Strada Tudor Vladimirescu, Nr. 123,  jud. Gorj, cod poștal 217535
Telefon: 0253-473109, 473108
Fax: 0253-473109
http://www.primariatantareni.ro

MultiTrans

Tradu

English French German Romanian

Localizare

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.

Biblionet

Muzeu